Een eigen zaak starten

Wilt een eigen zaak starten? Wij coachen u!

Iedereen die wilt starten met een eigen zaak, heeft nood aan de juiste begeleiding. Zenitor wil graag uw coach zijn. Zo weten we voor welke uitdagingen u staat bij het starten van een eigen zaak en kunnen we u hier met een individueel coachingstraject gericht bij helpen. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid betaalt u voor een coachingstraject van vier uur slechts 40 euro, 50-plussers betalen zelfs helemaal niets.

Wie een eigen zaak wil starten, zit met heel wat vragen. Tijdens een intensief coachingstraject met één van onze professionele coaches komen al deze vragen aan bod en zoeken we samen naar heldere antwoorden.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen bij het starten van een eigen zaak?

  • Heeft het bedrijfsconcept of het ondernemersplan dat ik voor ogen heb voldoende inhoud om commercieel levensvatbaar te zijn?
  • Welke markten kan ik met mijn producten en diensten aanspreken en waar vind ik mijn klanten?
  • Beschik ik over de juiste informatie om juridisch-financieel een eigen zaak te starten?
  • Is een carrière als zelfstandige echt iets voor mij?

Wat wil Zenitor met u bereiken?

Elk coachingstraject van Zenitor voor starters of préstarters is maatwerk. Daarom bekijken we tijdens een eerste vrijblijvend intakegesprek uw belangrijkste vraagstukken. Vervolgens spreken we samen de onderwerpen af waarop we gaan werken en het gewenste coachingstraject. Voor startende zelfstandigen zijn volgende uitdagingen alvast van groot belang:

  • U hebt nood aan een scherp en helder bedrijfsconcept en ondernemersplan dat een goed idee overstijgt. Uw verhaal moet zowel inhoudelijk als commercieel kloppen.
  • Als kritisch klankbord onderzoeken we ook samen of een eigen zaak opstarten en ondernemer zijn effectief iets is voor u.
  • We bekijken welke competenties u nodig hebt om de zaak op te starten en succesvol te laten groeien. Samen gaan we na in welke mate u deze competenties in zich hebt en hoe u deze verder kunt laten ontwikkelen.
  • U ontdekt tijdens het coachingstraject wat een eigen zaak hebben echt betekent, zowel positief als negatief. Tegelijkertijd onderzoekt u of dit echt is wat u wilt.

Al deze vragen krijgen een antwoord in de vorm van een SWOT-analyse die we voor uzelf persoonlijk als voor uw zaak samen uitwerken.

Wilt u starten met een eigen zaak en ziet u meerwaarde in coaching door Zenitor? Contacteer ons voor meer informatie.