Ga voor overnemers die je al kent: bedrijfsoverdracht aan werknemers!

Project Bedrijfsoverdracht aan werknemers: Zenitor groeide in expertise!

Op tijd een geschikte overnemer vinden: dat is dé uitdaging voor veel zelfstandigen, bedrijfsleiders en vrije beroepen die hun eindeloopbaan naderen. Weinig ondernemers denken aan overdracht van hun zaak aan de eigen medewerkers of werknemers. Ook onderzoekers en praktijkmensen zien deze overdrachtsvorm vaak over het hoofd.

Nochtans biedt deze overnameoptie veel voordelen!

Dankzij een ESF Innovatieproject kunnen wij je laten kennismaken met dit nieuwe overdrachtsscenario. In deze publicatie – waarin ook Zenitor een belangrijke rol heeft gespeeld – lichten we eerst toe wat overdracht aan werknemers precies inhoudt. Daarna komt het belang van werknemersbuy-outs aan bod. In een derde luik onderzoeken we hun determinanten. Ten slotte passeren de succes- en falingsfactoren van overdracht aan werknemers de revue.

https://www.youtube.com/watch?v=Uc4qNvpRuwg

In dit webinar wordt verslag uitgebracht van het EFS project door Marianne van der Wielen(Zenitor) en professor Johan Lambrecht (KUL) met praktijkgetuigenis door Luc Page. PAGE NV is gestart met de overdracht van de aandelen aan alle werknemers volgens de coöperatieve gedachte.

http://www.zenitor.be/wp-content/uploads/2018/01/Handboek-Overdracht-van-KMOs-aan-hun-werknemers-2.pdf

 

Artikel delenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn