Ga voor overnemers die je al kent: bedrijfsoverdracht aan werknemers!

Project Bedrijfsoverdracht aan werknemers: Zenitor groeide in expertise!

Op tijd een geschikte overnemer vinden: dat is dé uitdaging voor veel zelfstandigen, bedrijfsleiders en vrije beroepen die hun eindeloopbaan naderen. Weinig ondernemers denken aan overdracht van hun zaak aan de eigen medewerkers of werknemers. Ook onderzoekers en praktijkmensen zien deze overdrachtsvorm vaak over het hoofd.

Nochtans biedt deze overnameoptie veel voordelen!

Dankzij een ESF Innovatieproject kunnen wij je laten kennismaken met dit nieuwe overdrachtsscenario. In deze publicatie – waarin ook Zenitor een belangrijke rol heeft gespeeld – lichten we eerst toe wat overdracht aan werknemers precies inhoudt. Daarna komt het belang van werknemersbuy-outs aan bod. In een derde luik onderzoeken we hun determinanten. Ten slotte passeren de succes- en falingsfactoren van overdracht aan werknemers de revue.

https://www.youtube.com/watch?v=Uc4qNvpRuwg

In dit webinar wordt verslag uitgebracht van het EFS project door Marianne van der Wielen(Zenitor) en professor Johan Lambrecht (KUL) met praktijkgetuigenis door Luc Page. PAGE NV is gestart met de overdracht van de aandelen aan alle werknemers volgens de coöperatieve gedachte.

http://www.zenitor.be/wp-content/uploads/2018/01/Handboek-Overdracht-van-KMOs-aan-hun-werknemers-2.pdf

 

‘Sterke Onderneemsters in BXL’

Beste,

Ben jij een Brusselse onderneemster?

Run jij al méér dan 5 jaar een eigen zaak?

Deel je graag je kennis en passie met jonge onderneemsters?

Stel je dan kandidaat als mentor in dit uniek, gesubsidieerd mentorproject ‘Sterke Onderneemsters in BXL’ en neem op 13/03 deel aan een gratis Start-to-Mentor opleiding in Amazone (Middaglijnstraat 10, Sint-Joost-ten-Node) !

Aarzel niet en schrijf je zo snel mogelijk hier in, want er zijn nog slechts 5 plaatsen beschikbaar!

Ken jij een Brusselse onderneemster? Breng haar dan zeker op de hoogte!

Benieuwd wat je ervoor terugkrijgt?

Bel ons gratis op 0800 622 42 of stuur een mailtje naar info@sterkeonderneemsters.be

Neem zeker ook een kijkje op de website van Sterke Onderneemsters in BXL en like onze Facebookpagina!

Sterke Onderneemsters in BXL is een initiatief van Markant vzw, i.s.m Artemis Brussel, KBC Brussels, UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel en Evolvero, met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 1819.

 

Mentale gezondheid van (ex-)zelfstandigen: academisch onderzoek

Aan de Universiteit Gent wordt er momenteel een onderzoek uitgevoerd naar de toestand van de geestelijke gezondheid bij zelfstandigen en voormalig zelfstandigen. Meer in het bijzonder willen we nagaan hoe vaak bepaalde symptomen van depressie zich voordoen bij (voormalige) ondernemers.

 

Omdat deze doelgroep vaak wordt uitgesloten uit dergelijke studies hadden we u graag uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek, door de vragenlijst in onderstaande link in te vullen. De vragenlijst bestaat hoofdzakelijk uit meerkeuze vragen en het invullen ervan duurt slechts (ongeveer) 15 minuten. Het deelnemen aan de vragenlijst is volledig anoniem.

 

De bekomen resultaten kunnen leiden tot een beter inzicht in de geestelijke gezondheid van (ex-)zelfstandigen en aanbevelingen naar het beleid.

 

Voor vragen betreffende het onderzoek of de vragenlijst, kunt u steeds contact opnemen met Mathias Vanhaesebrouck (Mathias.vanhaesebrouck@ugent.be).

 

Met vriendelijke groeten en dank bij voorbaat,

 

Mathias Vanhaesebrouck (Masterstudent Management en Beleid, UGent)

Prof. Dr. L. Annemans (Vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde)

 

https://nl.surveymonkey.com/r/NRY7YRY

 

Benieuwd wat andere ondernemers bezighoudt en hoe zij de coachtrajecten van Zenitor ervaren?

Sterker staan als ondernemer? De overheid betaalt mee !

Zenitor is een erkend en gespecialiseerd coachingscentrum voor ondernemers.

Met de steun van de Vlaamse Overheid kunnen de coachtrajecten van Zenitor worden

aangeboden aan 110 euro, exclusief btw. Een coachtraject omvat 8 uur individuele coaching. De facturen zijn 100% aftrekbaar als beroepskosten.

Meer hier over in Zenitor jouw partner in ondernemen

Maak je ambities als ondernemer waar met Zenitor coaching. Twijfel niet en neem contact http://zenitor.be/contact/.

 

Ondernemerschap met passie = economische groei.

Economische groei dankzij ondernemers met passie voor hun bedrijf.

Duurzaam succesvol ondernemerschap is altijd een verhaal geweest van stimulerende emoties: mogen dromen, inspiratie volgen, vertrouwen geven en krijgen, intuïtief aanvoelen, verbeelding, geloof, verkenningsdrang, optimisme, de angst voor het onbekende doorstaan, mensen verbinden en meekrijgen door te inspireren. (bron: Jan Bossuyt, de magie na overgave).

“Mentaliteit wint het altijd in ondernemerschap. Een business plan is belangrijk, maar nog belangrijker is gevoed worden door de passie om door te breken.” (Bron: CEO Jan-Willem Callebaut, Aerey – uit Bloovie 6 juni 2016).

Maak je ambities als ondernemer waar met Zenitor coaching. Twijfel niet en neem contact http://zenitor.be/contact/.

Als zelfstandige starten.

Zenitor ondersteunt starters in de uitbouw van een succesvolle carrière en is hun partner in elke fase van het ondernemerschap. Dankzij de loopbaancheques kost 8u coaching slechts €80.

De coaching van Zenitor biedt  je een klankbord met als resultaat:

 • met succes gefundeerde keuzes maken bij je opstart
 • leren adequaat omgaan met zakelijke relaties o.a. bank, leveranciers, ……
 • behoud balans privé/beroep
 • anticiperen en remediëren van problemen
 • competentieontwikkeling, sterker worden als ondernemer
 • werkbaar werken

Bel 02/21 22 306 of mail info@zenitor.be

Bekijk onze coaching programma’s http://www.zenitor.be/coaching/

Moederschapsrust, ter herinnering belangrijkste wijzigingen sinds 1 januari 2017

Ter herinnering, de moederschapsrust en de termijn om de facultatieve postnatale rust op te nemen, zijn sinds 1 januari 2017 verlengd. Tijdens de facultatieve rust is de halftijdse uitoefening van de gewone activiteit als zelfstandige toegelaten.

 1. Wijzigingen in verband met de duur van de moederschapsrust
 • De duur verlengt van 8 weken tot 12 weken (bij de geboorte van een meerling verlengt de duur van 9 tot 13 weken).
 • De termijn waarin de zelfstandige moeder haar facultatieve postnatale rust moet opnemen, verlengt van 21 tot 36 weken (en start de 1e dag volgend op de verplichte periode van moederschapsrust).

2. Wijzigingen in verband met de opname van de facultatieve moederschapsrust

Tijdens de facultatieve periode van moederschapsrust kan de zelfstandige haar gewone beroepsactiviteit halftijds uitoefenen. In dat geval:

 • vermindert het bedrag van de wekelijkse uitkering tot de helft
 • en omvat de facultatieve periode maximum 18 weken van halftijdse moederschapsrust (of 20, bij de geboorte van een meerling).

Meer weten? Informeer bij Zenito http://www.zenito.be

 

Zelfstandige, je sociale bijdrage van het 1ste kwartaal 2017

Beste zelfstandige

Binnenkort ontvang je het vervaldagbericht van het eerste kwartaal 2017. Dat kan vragen oproepen zeker als je vorige jaren een aanvraag om vermindering hebt  ingediend. Bovendien moet de aanvraag elk jaar vernieuwd worden.

Laat je voorthelpen door Zenito http://www.zenito.be .

Raadpleeg de infofiche van Zenito: https://www.zenito.be/sites/default/files/document_file/infofiche_aanvraag_vermindering_voorlopige_bijdragen.pdf?utm_source=All+employees+Zenito&utm_campaign=27f50b5249-EMAIL_CAMPAIGN_2017_25_01+INTERN+NL&utm_medium=email&utm_term=0_0eb025aa0d-27f50b5249-26590741

 

 

Dames, goesting om te ondernemen?

 

 

 

Ik wou dat een initiatief als de Inspiratiecafés had bestaan toen ik 10 jaar geleden mijn zaak startte. De ervaring van anderen horen is zo verrijkend. Kom buiten met je verhaal en je idee!”

Caroline Anseeuw

Inspiratiecafé komt op 9 februari naar Antwerpen!

De inspiratiecafés zijn er voor iedereen die het voelt kriebelen om een eigen zaak te starten en die zich wil laten inspireren door de kennis en de verhalen van ondernemers.   We heten je van harte welkom in het Bernarduscentrum om 19u voor deze GRATIS avond met als thema ‘Vrouwelijk Ondernemerschap’.

Het programma ziet er telkens zo uit:

 • 18u45 ontvangst
 • 19u Welkom door Markant vzw + Deputé Antwerpen
 • 19u10u Panelgesprek met Micheline Van de Voorde (Saisons), Sophie Costersmans (Room to Bloom), Anouk Taeymans (byANOUK)
 • 20u10 Voorstelling finalistes WOMED Award
 • 20u20 Pauze
 • 20u40 Meet & greet met de onderneemsters
 • 21u30 Netwerkdrink
 • 22u30 Einde

Het Inspiratiecafé is helemaal GRATIS én je ontvangt ter plaatse het boek “Ik word mijn eigen baas”, vol unieke tips en getuigenissen.

De finalistes van de WOMED Award, dé award voor vrouwelijke onderneemsters, zullen ook aanwezig zijn! Deze avond is dus een unieke kans om ervaringen uit te wisselen en bij te leren van onderneemsters, die aan hun ondernemersdroom gebouwd hebben.

Schrijf je hier snel in, want de plaatsen zijn beperkt

Sterke Onderneemsters in BXL – Markant vzw

Beste,

Ben jij ook dag in dag uit bezig met je eigen zaak? Vind je het moeilijk om naast je zaak ook nog aan jezelf te denken? Ben jij een vrouw, die in het Brusselse woont en/of onderneemt? Is je antwoord ‘druk druk druk’ op de vraag ‘Hoe gaat het met je?’. En verlang je om dit wat vaker met anderen te delen?

Kom dan zeker naar het gratis Trefpunt op 21 februari om 19u in het KBC gebouw op de Grote Markt 17, 1000 Brussel en laat je inspireren door straffe onderneemsters!

Ze vertellen je tijdens een panelgesprek alles over hun toppers en floppers, hun ‘bumps in the road’. Daarna leer je in sneltempo, andere onderneemsters kennen via de speeddate. Na het trefpunt heb je de unieke kans om in een Mentortraject te stappen.

Heb je het zelf allemaal goed voor mekaar, maar ken je een sterke onderneemster die je hier blij mee maakt? Breng haar dan zeker op de hoogte van deze avond!

Programma:

 • 18u45: onthaal
 • 19u: welkomstwoord door Lieve Droogmans
 • 19u10: pitchen, toppers en floppers van ervaren Brusselse onderneemsters
 • 20u: pauze
 • 20u15:speeddate
 • 21u30: netwerkdrink
 • 22u30: einde

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Klik hier  om je in te schrijven.

Wist je dat er voor dit project ook een mentortraject is uitgedacht?

Markantvzw is op zoek naar mentors en mentees die elkaar met raad en daad willen bijstaan.

MENTEE Ben je minder dan vijf jaar zelfstandig en wil je bijleren van een ‘oude’ rot in het vak? Dan is het mentortraject zeker iets voor jou!

Stel je dan hier kandidaat en wij zoeken de gepaste mentor.

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt en zijn onder voorbehoud van het vinden van een geschikte match.

MENTOR Run jij al méér dan 5 jaar een eigen zaak en deel je graag je kennis en passie met jonge onderneemsters? Stel je dan hier kandidaat als mentor en verkrijg een gratis start-to-mentor opleiding op 13 maart of 8 mei in Amazone (Middaglijnstraat 10, 1210 Sint-Joost-Ten-Node).

Nog vragen?

Bel ons gratis op 0800 622 42 of stuur een mailtje naar info@sterkeonderneemsters.be

Neem zeker ook een kijkje op de website van Sterke Onderneemsters in BXL en like onze Facebookpagina!

Tot 21 februari!