Sterke Onderneemsters in BXL – Markant vzw

Beste,

Ben jij ook dag in dag uit bezig met je eigen zaak? Vind je het moeilijk om naast je zaak ook nog aan jezelf te denken? Ben jij een vrouw, die in het Brusselse woont en/of onderneemt? Is je antwoord ‘druk druk druk’ op de vraag ‘Hoe gaat het met je?’. En verlang je om dit wat vaker met anderen te delen?

Kom dan zeker naar het gratis Trefpunt op 21 februari om 19u in het KBC gebouw op de Grote Markt 17, 1000 Brussel en laat je inspireren door straffe onderneemsters!

Ze vertellen je tijdens een panelgesprek alles over hun toppers en floppers, hun ‘bumps in the road’. Daarna leer je in sneltempo, andere onderneemsters kennen via de speeddate. Na het trefpunt heb je de unieke kans om in een Mentortraject te stappen.

Heb je het zelf allemaal goed voor mekaar, maar ken je een sterke onderneemster die je hier blij mee maakt? Breng haar dan zeker op de hoogte van deze avond!

Programma:

  • 18u45: onthaal
  • 19u: welkomstwoord door Lieve Droogmans
  • 19u10: pitchen, toppers en floppers van ervaren Brusselse onderneemsters
  • 20u: pauze
  • 20u15:speeddate
  • 21u30: netwerkdrink
  • 22u30: einde

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Klik hier  om je in te schrijven.

Wist je dat er voor dit project ook een mentortraject is uitgedacht?

Markantvzw is op zoek naar mentors en mentees die elkaar met raad en daad willen bijstaan.

MENTEE Ben je minder dan vijf jaar zelfstandig en wil je bijleren van een ‘oude’ rot in het vak? Dan is het mentortraject zeker iets voor jou!

Stel je dan hier kandidaat en wij zoeken de gepaste mentor.

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt en zijn onder voorbehoud van het vinden van een geschikte match.

MENTOR Run jij al méér dan 5 jaar een eigen zaak en deel je graag je kennis en passie met jonge onderneemsters? Stel je dan hier kandidaat als mentor en verkrijg een gratis start-to-mentor opleiding op 13 maart of 8 mei in Amazone (Middaglijnstraat 10, 1210 Sint-Joost-Ten-Node).

Nog vragen?

Bel ons gratis op 0800 622 42 of stuur een mailtje naar info@sterkeonderneemsters.be

Neem zeker ook een kijkje op de website van Sterke Onderneemsters in BXL en like onze Facebookpagina!

Tot 21 februari!

Toekomstgerichte en ondernemingsgerichte begeleiding van zelfstandigen.

Je gaat succesvol van start als je van in het begin je laat bijstaan door partners die je kunt vertrouwen. Een goede boekhouder voor je boekhouding, voor je geldzaken een betrouwbare bank, voor je opstartformaliteiten een efficiënt ondernemingsloket , voor je sociale zekerheid een deskundig sociaal verzekeringsfonds,….. .

Maar hoe maak je als ondernemer goede keuzes ? Hoe weet dat je competenties toereikend zijn ?

Hoe hou je de werkdruk onder controle ? Hoe werk je de stress weg?

Hoe hou je de balans werk-privéleven in evenwicht ?

Hoe zorg je voor een gezond evenwicht tussen jezelf en de bedrijfsdoelstellingen ?

 Dergelijke uitdagingen pak je best samen met een ondernemerscoach van Zenitor aan!

Zenitor biedt jou, (kandidaat-) ondernemer, exclusief coachingprogramma ’s, in sessies van 4u tot 8u, aan. Een coachingtraject start met een verkennend gesprek en leidt naar een concreet actieplan.

Met deze coaching verbeter je je persoonlijk ondernemerschap én het management van je zaak. Zo word je een sterkere ondernemer en ga je met meer succes en met meer persoonlijke voldoening op langere termijn doelgerichter ondernemen.

Zenitor is een erkend loopbaancentrum voor ondernemers. Je kunt met loopbaancheques betalen zodat je aan een betaalbare prijs ondersteuning krijgt (€40 voor 4 uur).

Zonder loopbaancheques kan het ook.

Voor meer informatie, een verkennend gesprek of de aanvraag van loopbaancheques bel of mail je naar Zenitor 02/21 22 306 of info@zenitor.be.

Bezoek de website www.zenitor.be.

Stress? Je privéleven onder druk?

Ongeveer de helft van de zelfstandigen vindt zijn job in zijn huidige vorm eigenlijk niet werkbaar. Dat blijkt uit de driejaarlijkse werkmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Vooral de combinatie werk-privé en de stress die bij het zelfstandigenstatuut komt kijken zijn voor ruim één derde zwaar om dragen. (bron Deredactie.be)

Om o.a. aan deze problematiek tegemoet te komen ontstond 7 jaar geleden het erkende loopbaancoachingcentrum Zenitor.

Met ondernemersgerichte coaching worden deze thema’s zoals balans privé – beroepsleven, stress en doelmatig netwerken aangepakt.

De goed opgeleide en gecertifieerde loopbaancoaches bieden maatwerk.

Voor coaching kunt u gebruik maken van loopbaancheques. http://www.zenitor.be/hoe-betalen.

GRATIS INSPIRATIECAFE “Ik word coach” op 06/12/16 – Martin’s Patershof te Mechelen

Op zo’n avond worden mensen die graag willen ondernemen, maar nog wat aarzelen, geïnspireerd om de sprong te wagen. Aan de hand van een panelgesprek en een “meet en greet” met ervaren ondernemers worden ervaringen uitgewisseld.

Programma:

18u45         ontvangst

19u00         panelgesprek met

* Els Deboutte (Make me fly)

* Charis Libotton (Knowledge on the Spot)

* Sandra Deboes (Sanvita)

* Inge Pauwels (Toscanzahoeve)

* gemodereerd door Mariska Blommaert

20u00         pauze

20u30         meet en greet met de onderneemsters

21u30         netwerkdrink

Bent u graag aanwezig op ons Inspiratiecafé schrijf dan, verplicht, in  op http://www.unizo.be/activiteiten/inspiratiecafe-ik-word-coach_06-12-2016

Het Inspiratiecafé “ik word coach” kadert binnen een reeks Inspiratiecafés, overal in Vlaanderen, waarvoor UNIZO en Markant vzw de handen in mekaar slaan met de steun van Agentschap Innoveren en Ondernemen. Meer info: www.inspiratiecafe.be.

Uit voorgaande edities blijkt dat maar liefst de helft van de deelnemers verdere stappen richting ondernemerschap zetten!

Oriëntatietour Markant

Heb jij al een ondernemersidee, maar ben je er nog niet uitvoerig mee aan de slag gegaan? Wil je ontdekken of ondernemen iets voor je is? Volg dan de Oriëntatietour, 4 sessies professionele loopbaanbegeleiding in groep onder begeleiding van loopbaancoach Véronique Philips (Evolvero).

Unieke kans!

Slechts 20 vrouwen kunnen deelnemen. Schrijf je gratis in en ontvang nadien een telefoontje van ons om te weten waarom jij juist wil deelnemen.

Exclusief voor alle vrouwen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen of willen ondernemen.

Organisatie

Nationaal

Datum

dinsdag 22 november – dinsdag 20 december

Locatie

Amazone, Middaglijnstraat 10, 1000 Brussel

Contactpersoon

Florence Verschueren

Onderneemster worden in Brussel?

29-09-2016-markant-tov-flyer-120x1702-129-0-2016-markant-tov-flyer-120x1703-2

Droom je ervan, ben je al de eerste stappen aan het zetten of wil je inspiratie opdoen? Mis dan het gratis Ja of Nee-Café op 20 oktober om 19u in Amazone niet. Misschien sla jij daarna de weg naar het zelfstandig ondernemerschap in.

Programma

18u45: Onthaal

19u00: Welkomstwoord door Markant vzw

19u15: Inspirerend panelgesprek met Brusselse onderneemsters Fadia Farhat, Dorothée Vanbraekel, Kristien Viaene en Fenna Zamouri

Pauze

20u40: Meet & Greet met onderneemsters

21u30: Netwerkdrink in aanwezigheid van Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Bianca Debaets

Deelname is gratis maar is inschrijven is verplicht. Klik hier om je in te schrijven.

Heb jij al een ondernemersidee, maar ben je er nog niet mee aan de slag gegaan? Wil je ontdekken of ondernemen iets voor je is? Volg dan vanaf 22 november om 19u in Amazone de Oriëntatietour, 4 sessies professionele loopbaanbegeleiding in groep.

Unieke kans voor 20 vrouwen om deel te nemen. Schrijf je hier gratis in en ontvang nadien een telefoontje van ons om te weten waarom jij juist wil deelnemen.

Nog vragen? Bel ons gratis op 0800 622 42 of stuur een mailtje naar info@tovinbrussel.be.

Neem zeker ook een kijkje op de website van TOV in Brussel! en like onze Facebookpagina!

Al wat inspiratie opdoen? Bekijk dan dit filmpje.

Traject Ondernemende Vrouwen in Brussel, of kortweg “TOV in Brussel!”, is een initiatief van Markant vzw en Artemis Brussel, i.s.m. UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel en Zenitor, gesteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Directie Gewestelijke Gelijke Kansen.

 

Week van de bedrijfsoverdracht 2016

Ieder jaar vindt in de laatste week van oktober de Week van de bedrijfsoverdracht plaats. In die week (van 24 tot 28/10/2016) organiseeert het Agentschap Innoveren & Ondernemen samen met relevante dienstverleners en organisaties tal van acties en evenementen over het thema overnemen en overlaten van een onderneming.

Alle info via www.weekvandebedrijfsoverdracht.be  

Vraag bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen een gratis Informatiepakket over bedrijfsoverdracht aan op http://www.weekvandebedrijfsoverdracht.be/ .

Voor alle zelfstandigen, vrije beroepen en KMO’s

Zenitor ondersteunt zelfstandigen, vrije beroepers, en medewerkers van KMO’s in hun zoektocht naar een succesvolle uitbouw van hun carrière.

Of het nu gaat om de opstart van een zaak, een keuze in de stappen van groei of een bedrijf overnemen of overlaten… op elk van deze kruispunten kunnen Zenitor coaches ondernemers een gepast klankbord geven.

Ook bij een loopbaanwending bv. instappen in een samenwerkingsverband, opstarten van een bijberoep, kiezen voor verandering van werknemer naar zelfstandige of omgekeerd heeft Zenitor een coachingaanbod.

Zenitor vertrekt van een realistisch totaalbeeld: waar zitten uw talenten, welk potentieel blijft onaangeroerd, wat remt uw dynamiek. Deze inzichten worden gelinkt aan uw bedrijfsvoering of uw arbeidssituatie om zo een succesvolle toekomst uit te bouwen.

Dit aanbod kan zowel individueel als in groep aangeboden worden. Zenitor verzorgt ook trainingen en leertrajecten op maat van uw bedrijf en uw doelstellingen.

Via een combinatie van coaching, training, advies en bemiddeling richten wij ons op elke concrete behoefte, uitdaging of vraagstuk waar u mee worstelt.

Via een verkennend gesprek bekijken wij samen welk traject u het best past.

Aarzel niet om ons te contacteren.

Onderstaande video kan u mogelijks inspireren https://www.youtube.com/watch?v=z-kcbUS_XY8

Gesloten wegens psychische problemen (De Morgen 1/08/2016)

Steeds meer zelfstandigen vallen langdurig uit op hun werk. Dat is ook steeds vaker te wijten aan psychische problemen. Vorig jaar ging het om een toename van ruim 8 procent (tot 5.035 in 2015).

Deze trend toont aan dat ondernemers de balans tussen hun beroeps- en privéleven moeten bewaken en bij onevenwicht deze bij voorrang moeten herstellen. Dit kan met ondernemersgerichte coaching van Zenitor. Overigens ondersteunt de Vlaamse Overheid de ondernemersgerichte coaching met loopbaancheques zodat het nauwelijks iets kost.

Meer weten bel naar 02/21 22 306 of mail naar info@zenitor.be .

Een zelfstandige heeft een kleiner sociaal vangnet dan een gewone werknemer. Artsen, advocaten, loodgieters of elektriciens zijn daarom extra kwetsbaar als zij door ziekte of andere problemen niet langer kunnen werken. Er bestaat bijvoorbeeld geen reïntegratietraject om hen stelselmatig weer aan het werk te laten gaan.

Dat zijn er veel te veel, zegt Kamerlid Griet Smaers (CD&V). “Als we alles inzetten op jobs en economische groei, dan hebben we onze zelfstandigen massaal nodig. De regering moet dus dringend investeren in preventie en reïntegratie”, vindt Smaers.

De CD&V’ster stelt voor een stuk van het budget van de sociale zekerheid te investeren in het welzijn van zelfstandigen. Enerzijds om te vermijden dat ze uitvallen, anderzijds om hen opnieuw aan het werk te krijgen. De overheid zou die investering op termijn terugverdienen. “De uitgaven van de sociale zekerheid zijn in twee jaar tijd met 4 procent gestegen. Als we niets ondernemen, dan zal die evolutie zich doorzetten.”

Griet Smaers wil, gelet op de kwetsbaarheid van de zelfstandigen, een snelle en doelmatige oplossing.

Het volledige artikel leest u op http://www.demorgen.be/nieuws/gesloten-wegens-psychische-problemen-b0399551/

 

Driekwart van ondernemers blijft bereikbaar tijdens vakantie !

Uit een rondvraag van Unizo blijkt dat:

  • 1/3 van de ondernemers deze zomer geen vakantie neemt
  • en van 7 op 10 ondernemers die wel vakantie neemt, driekwart bereikbaar blijft

Nochtans is het voor de ondernemer zeer belangrijk om de balans tussen het beroeps- en het privéleven te behouden.

De ondernemersgerichte coaching van Zenitor helpt ondernemers dit evenwicht te herwinnen en te bewaken. De Vlaamse Overheid ondersteunt deze coaching met loopbaancheques.

Informeer gerust op info@zenitor.be of 02/21 22 306.

Neem een kijkje op onze website http://www.zenitor.be.