Workshop ondernemen

Nood aan een workshop ondernemen?

Hebt u interesse in een nieuwe toekomst als ondernemer? Kies eerst voor een workshop ondernemen bij Zenitor. Samen concretiseren we uw uitdagingen en bekijken we tijdens de workshop of ondernemen echt iets voor u is.

Aanvullend op onze individuele workshops werkt Zenitor aan de uitbouw van open workshops voor ondernemers. Hou daarvoor onze website www.zenitor.be goed in de gaten.

Een eigen onderneming opstarten, gebeurt niet van vandaag op morgen. Meestal gaat dit gepaard met een lange voorbereidingsperiode waarbij tal van zaken aan de orde zijn. Niet alleen de praktische organisatie moet voldoende aandacht krijgen. Ook de menselijke kant en het eigen functioneren zijn uitermate belangrijk. Dit vormt de focus van Zenitor wanneer u kiest voor een workshop ondernemen.

De belangrijkste uitdagingen voor een startende ondernemer zijn de volgende:

  • Heb ik een bedrijfsconcept en een ondernemingsplan dat voldoende helder is en ook commercieel levensvatbaar?
  • Op welke marktsegmenten richten mijn producten en diensten zich en hoe bereik ik potentiële klanten.
  • Beschik ik over alle nodige juridische en financiële informatie om goed voorbereid van start te gaan?

De focus van een workshop ondernemen

De focus van een individuele workshop ondernemen hangt af van het verloop van ons intakegesprek. Tijdens dit gesprek zoeken we uit wat uw belangrijkste behoeftes en uitdagingen zijn. Op basis daarvan werken we een traject uit op maat. Dit richt zich mogelijk op volgende doelstellingen:

  • Het omzetten van een initieel idee naar een sterk en helder bedrijfsconcept en ondernemingsplan.
  • Onderzoeken of ondernemen echt in uw aard ligt en bij uw competenties past.
  • Oplijsten welke competenties u nodig hebt om een succesvol ondernemer te zijn en het versterken van deze competenties.
  • De voor- en nadelen van het ondernemerschap laten kennen.

In vele gevallen pakken we deze doelstellingen aan met het uitwerken van SWOT-analyses op zowel individueel als bedrijfsinhoudelijk niveau. Door de sterktes, zwaktes, opportuniteiten en bedreigingen helder in kaart te brengen, krijgt u de nodige inzichten voor het nemen van de juiste beslissingen.

Interesse in een workshop ondernemen? Contacteer ons voor meer informatie.