Zo duidelijk zijn de signalen nooit

Dat is de baseline van de campagne die minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) vandaag heeft gelanceerd met als doel psychosociale risico’s, en meer in het bijzonder burn-out, te voorkomen. De campagne richt zich vooral op de ondernemingen en moet er voor zorgen dat werkgevers, HR-verantwoordelijken en vakbondsvertegenwoordigers sneller symptomen van burn-out kunnen herkennen.

Zenitor coaching en training onderstreept het belang van preventie en het herkennen van de symptomen van burn out. Als je bewust bent van de symptomen en de uitlokkende factoren kan herkennen, dan kan je uiteraard tijdig ingrijpen en voorkomen dat het zover komt. Burn out is immers een eindstadium. Het is niet iets dat in enkele weken gebeurt, er gaan soms maanden zo niet jaren aan vooraf.

Het tijdig erkennen en er naar handelen is volgens Zenitor de boodschap.

Burn out is een verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer samen. Er is niet één verantwoordelijke voor dit gebeuren. Er is ook niet een oorzaak. En het zijn ook niet enkel werknemers die vatbaar zijn voor een burn out, ook zelfstandigen, vrije beroepen en ondernemers kunnen hiermee geconfronteerd worden. Zij zijn zeker kwetsbaar om opgebrand te geraken, net omdat ze meestal alleen weken en hun werk minder afgebakend is dan als je in loondienst werkt.

Zenitor coaching en training is ervaren in deze problematiek en kan u helpen.

Bent u zelfstandige of ondernemers en herkent u dit bij uw personeel?

Neem vandaag nog contact op met Zenitor coaching en training, Een geschikte opleiding of een individuele coaching kan wonderen doen.

Artikel delenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn